Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie pedagogiky umění 1 (KVV / 4210)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 4210 - Metodologie pedagogiky umění 1, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metody pedagogiky umění.2. Interpretace uměleckého díla.3. Možnosti zprostředkování uměleckého díla.4. Didaktická transformace obsahu.5. Příprava výtvarného úkolu.6. Didaktické kategorie.7. Vzdělávací obsahy a cíle (očekávané výstupy RVP).8. Problematika rozpracování učiva, konceptů do realizační podoby.9. Plánování a projektování výuky.10. Výtvarné řady a projekty.11. Profesní kompetence učitele.12. Pedagogické působení a jeho reflexe.

Získané způsobilosti

Student zná základní metody pedagogiky umění, je schopen interpretovat umělecké dílo a metodicky připravit jeho zprostředkování různým adresátům.

Literatura

Hazuková, H.; Šamšula, P. Didaktika výtvarné výchovy. Praha, 2005. Skalková, J. Tradice hermeneutické pedagogiky a její vývoj v druhé polovině 20. století: k soudobým proudům pedagogického myšlení. ČSAV, 1992. ISBN 80-901127-3-0.Roeselová, V. Proudy ve výtvarné výchově. Sarah, Praha. 2000.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích.

Garant

doc. Mgr. Jitka Géringová, Ph.D.Mgr. Hana Pejčochová, Ph.D.