Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PV Kurátorský projekt 1 (KVV / 4413)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 4413 - PV Kurátorský projekt 1, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Galerijní provoz, typy a funkce výstavních institucí.2. Instituce zaměřené na prezentaci současného umění v České republice.3. Sbírkotvorné instituce v České republice.4. Financování výstavních institucí.5. Kurátorský záměr, cíl projektu.6. Rozpočet výstavy, finanční zdroje.7. Propagace výstavy, public relations.8. Doprovodné programy.

Získané způsobilosti

Student umí rozlišit typy výstavních institucí podle jejich funkce a činnosti, umí navrhnout vlastní kurátorský projekt s ohledem na aktuální otázky týkající se soudobého umění, sestavit rozpočet výstavy, navrhnout zdroje financování.

Literatura

Kesner, L. Muzeum umění v digitální době. Argo a NG Praha, 2000. Fulková, M. Diskurs umění a vzdělávání. Praha, 2008. ČERNÁ, J. Vstup do kurátorství cestou alternativní výtvarné scény. Ústí nad Labem, 2011. ISBN 978-80-7414-425-7.

Požadavky

Aktivní přístup a průběžná konzultace výstavního projektu v seminářích.

Garant

Mgr. Dagmar Myšáková