Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie výtvarné výchovy 1 (KVV / 4501)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 4501 - Teorie výtvarné výchovy 1, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. F. Cizek, G. Britsch, G. Otto, R. Pfennig (Bauhaus) a R. Arnheim.2. Umění a dětská tvorba, školní předmět kreslení.3. H. Read, J. Uždil aneb výchova uměním. Tvořivost.4. Dílo J. Brožka, I. Zhoře.5. Česká výtvarná výchova v období socialismu.6. Česká výtvarná výchova po r. 1989 - pluralita a demokratizace.7. Výtvarná výchova v zahraničí, impulsy pro českou výtvarnou výchovu.8. Vizuální studia a nová média.9. Psychodynamická koncepce a strukturalismus v české výtvarné výchově.10. Tendence v české výtvarné výchově po r. 2000.11: Klíčové kompetence a nové kurikulární dokumenty.12. Výzkum didaktických procesů ve výtvarné výchově.13. Soudobý oborový diskurs.

Získané způsobilosti

Student je schopen vyjmenovat a interpretovat proměny hlavních koncepcí a myšlenkových východisek výtvarné výchovy v průběhu jejího vývoje.

Literatura

Arnheim, R. Art and Visual Perception. A Psychology of the Creative Eye. Bercley, 1974. Hazuková, H.; Šamšula, P. Didaktika výtvarné výchovy. Praha, 2005. Fulková, M. Diskurs umění a vzdělávání. Praha, 2008. Roeselová, V. Proudy ve výtvarné výchově. Sarah, Praha. 2000. Read, H. Výchova uměním. Odeon, Praha. 1967.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách.

Garant

doc. Mgr. Kateřina Dytrtová, Ph.D.doc. Mgr. Jitka Géringová, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Kateřina Dytrtová, Ph.D.doc. Mgr. Kateřina Dytrtová, Ph.D.