Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny umění I (KVV / 6040)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 6040 - Dějiny umění I, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dějiny umění od prvních uměleckých projevů po pozdně gotické umění a architekturu.

Získané způsobilosti

Student získává teoretické znalosti dějin pravěku, starověku a středověku, stejně tak jako praktické kompetence samostatné práce s informačními zdroji, schopnosti prezentace a interpretace umění a kultury v kontextu doby i dalších oborů, včetně aplikace v edukaci.

Literatura

Gombrich, Ernst Hans; Tůmová, Miroslava. Příběh umění. Praha, 2001. Dějiny českého výtvarného umění 1-6. Praha, 2007. Mráz, Bohumír. Dějiny výtvarné kultury 1-4. Praha, 2009. Milena Bartlová. Průvodce studiem dějin středověkého výtvarného umění. Brno, 2003. Oldřich Blažíček. Slovník pojmů z dějin umění. Praha, 1991.

Požadavky

Zapojení se do dialogu o dějinách umění, interakce, aktivní účast na výuce v galerijním prostředí. Získávané komunikativní a vizuální kompetence studenti upevňují na základě analýz, interpretací a prezentací.

Garant

PhDr. Věra Uhl-Skřivanová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivana ČervinkováMgr. Miroslav DivinaPhDr. Věra Uhl-Skřivanová, Ph.D.Mgr. Ivana ČervinkováMgr. Miroslav DivinaPhDr. Věra Uhl-Skřivanová, Ph.D.