Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní jednání v Rj III (OSL / 0023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSL / 0023 - Obchodní jednání v Rj III, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Postoj prodávajícího během posuzování podmínek balení a přepravy zboží. Garance a normy. doplňovací cvičení. Kontrolní práce.2. Jednání. Pozice zákazníka během jednání, sestavení plánu. Stimulující cvičení.3. Představení firmy, druhy firem. Práce s textem. Nová slovní zásoba. Vlastní prezentace firmy, propagace její činnosti.4. Smlouva, všeobecná ustanovení. Platnost smlouvy. Sestavení smlouvy pro obchodního představitele. Slovní spojení. Test.5. Reklamace (kvalita zboží, lhůty dodávky). Modelová situace - jak budete postupovat, neodpovídá-li zboží kvalitě. Fráze používané při reklamaci.6. Konvenční pokuta. Okolnosti vyšší moci, arbitráž (arbitrážní komise) Práce s textem. Osvojení ustálených slovních spojení.7. Druhy obchodní komunikace. Pracovní beseda, rozhovor. Test "Jaký jste společník?"8. Modelová situace - příkaz nadřízeného podřízenému - metoda vytvoření rolí. Hodnocení kvality besedy.9. Jak vést jednání, okolnosti během jednání, strategie, test.10. Pravidla vedení jednání. Jednání na úrovni mezinárodního obchodu. Obchodní kultura v současném světě. Práce s textem. Úvahy.11. Hlavní pravidla etikety současného podnikatele. Gesta, mimika a intonace. Konflikty a způsoby jejich řešení. Otázky k tématu.12. Národní zvláštnosti v obchodních stycích. Test "Přípravy na jednání" (výběr správné varianty tvrzení).13. Problematika a způsoby zdokonalování obchodní etikety v současném byznysu.14. Metody vedení jednání, základní elementy, účastníci diskuse a projednávaná problematika. Práce s textem. Modelová situace.

Získané způsobilosti

připraví kupní smlouvu

Literatura

MROVĚCOVÁ, L. Obchodní ruština. Brno 2007. Brno, 2007. Kozlova T. Obchodujeme, podnikáme a komunikujeme v ruštině. Plzeň 2004. Plzeň, 2004. Csiriková, M. a kol. Odborný slovník rusko-český z oblasti ekonomické, politické a právní. Praha. 1999. Vavrečka, M. a kol. Rusko-český slovník pro hospodářskou sféru. Díl I., II. Ostrava. 1998. Celerová J. Ruský jazyk v podnikání. PF UJEP Ústí nad Labem. Ústí n. L., 2000. Anfilov M., Balcar M. Ruština pro ekonomy. VŠE Praha. 1995. Celerová J. Ruština pro hospodářskou praxi, PF UJEP. Ústí n. L., 2001.

Požadavky

- aktivní účast na seminářích- příprava okruhů k SZZ- programový nácvik replik v obchodní komunikaci- osvojení procedurálních obratů používaných v obchodních jednáních- závěrečný test

Garant

PhDr. Jaroslava Celerová, CSc.

Vyučující

PhDr. Jaroslava Celerová, CSc.