Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní jednání v Rj IV (OSL / 0024)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSL / 0024 - Obchodní jednání v Rj IV, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ruské stereotypy, tradice, mentalita. Sociální chování. Práce s textem. Stimulující cvičení.2. Ruská obchodní kultura, historie, současný stav. Oficiální přijetí. Rady obchodníkům přijíždějícím do Ruska. Modelová situace.3. Zvláštnosti národních stylů v obchodním jednání. Test "Začátek jednání". Výsledky.4. Proces jednání jako řešení problémů, zájmy dvou stran. Ilustrace přijetí nového návrhu.5. Psychologie objektivnosti při jednání, zakončení jednání.. Test "Jaký jste komunikativní typ?". Imitační hry a tréninky.6. Kontrolní otázky na zjištění komunikativní kompetentnosti. Automarketing - test "Můžete mít úspěch?". Cvičení "Tisková konference" - komunikativní zaměření.7. Telefon jako prostředek obchodních styků. Rady v etiketě telefonování. Zdvořilost při ukončení telefonického rozhovoru. Sestavování dialogů.8. Principy při vedení sporu, cíle a přístupy. Přesvědčovací technika, kritika ve sporu, projevy agrese. Některá pravidla sporných situací. Dialogy, hry s rolemi.9. Elektronické sdělení. Etiketa a prostor. Spotřebitelská síť. Trénink elektronické pošty.10. Psychologická specifika jednání v extrémních situacích. Sdělení k tématu, diskuse. Situační hra "Dilema vězňů". "Teroristé". Shrnutí.

Získané způsobilosti

využívá všechny formy komunikace

Literatura

Anfilov M., Hutarova M. Dialogy obchodního jednání v ruštině, VŠE v Praze. 1999. CELEROVÁ. J. Komunikace v obchodní ruštině. Ústí n. L. 2006. Ústí n. L., 2006. MROVĚCOVÁ, L. Obchodní ruština. Brno 2007. Brno, 2007. Kozlova T. Obchodujeme, podnikáme a komunikujeme v ruštině. Plzeň 2004. Plzeň, 2004. Csiriková M. Odborný překlad v praxi. Plzeň 2005. Plzeň, 2005. Vavrečka, M. a kol. Rusko-český slovník pro hospodářskou sféru. Díl I., II. Ostrava. 1998. Csiriková M., Vysloužilová E. Ruština v praxi, LEDA, Praha. Praha, 2002.

Požadavky

- aktivní účast na seminářích- opakování okruhů k SZZ- situační role v obchodní komunikaci- osvojení metod používaných v obchodních jednáních- závěrečný test

Garant

PhDr. Jaroslava Celerová, CSc.

Vyučující

PhDr. Jaroslava Celerová, CSc.