Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní závěrečná zkouška (OSL / SZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSL / SZZ - Státní závěrečná zkouška, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretická část: morfologicko-syntaktický a stylistický rozbor ekonomického textu, při kterém student prokáže znalosti z oblasti gramatiky, lexikologie a stylistiky ruského jazyka, odpoví na teoretické otázky. Dále posluchač prokáže znalost řečových dovedností v obchodní komunikaci a znalost faktografických reálií Ruska. Důraz je kladen na prověření získaných znalostí v oblasti gramatiky a stylistiky, jazyka úředních dokumentů a obchodní korespondence, řečových dovedností v obchodní sféře.Praktická část: student předvede komunikační dovednosti v oblasti obchodního jednání v ruštině - musí obstát v modelové situaci. Sestaví úřední dopis na zadané téma, ve kterém prokáže znalost slovní zásoby, gramatických a stylistických jevů typických pro úřední korespondenci v ruském jazyce.

Požadavky

schopnost ovládat spisovný ruský jazyk, řečové dovednosti ústní a písemné komunikace v ruském jazyce, schopnost jasně formulovat komplexní myšlenky, zařazovat jednotlivá fakta do širších souvislostí, schopnost podpořit myšlenky relevantními argumenty a příklady, měl by obstát v diskusi na zvolené téma.

Garant

prof. PhDr. Jiří Marvan, Ph.D.