Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PV Kurz základů horolezectví (CCV / 4083T)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / 4083T - PV Kurz základů horolezectví, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem kurzu je aplikace specifických dovedností a teoretických znalostí skalního lezení Důraz je především kladen na dobrou přípravu, bezpečnost, techniku lezení, jištění sebe i partneraZákladem je teorie a praxe skalního lezení tzn.:- jištění vklíněni, smyčkami, atd.- slanění a jištění partnera- vytvoření jisticího stanoviště- řešení nouzových situací- poskytnutí první pomoci- taktika lezení ve dvojici a ve větší skupině

Získané způsobilosti

Student ovládá teorii a praxi základů skalního lezení, např. lezecké techniky, jištění sebe i partnera, bezpečnostní pravidla.

Literatura

LOUKA, O., aj. Základy lezení na umělé stěně. 1. vyd. Ústí n. L. UJEP 2005. Ústí n.L.: UJEP, 2005. ISBN 80-7044-592-0.SCHUBERT, P. Bezpečnost a riziko na skále, sněhu a ledu. I. a II. Plzeň: Kletr, 1997. ISBN 80-850822-27X.PROCHÁZKA, V. ,aj. Horolezectví, 1. přep. vyd. Praha ,Olympia, 1990. RŮŽIČKA, J.,ŠILHÁN, F. Jištění je jistota. 2. vyd. Brno : Montana.1997. LOUKA, O. Základy skalního lezení. Ústí n.L., 2012.

Požadavky

Zvládnutí teorie a praxe skalního lezení, tj. základní lezecké techniky, jištění, slaňování s prusíkem, bezpečnostní pravidla.

Garant

PaedDr. Oto Louka, CSc.

Vyučující

PaedDr. Oto Louka, CSc.