Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace atletických činností (CCV / 4244T)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / 4244T - Aplikace atletických činností, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretický seminář:1. Atletika pro děti (organizační zajištění, obsah, soutěže, atletické pomůcky).2. Struktura, obsah a řízení atletických činností v tréninkové jednotce.3. Specifikace obsahu a organizačního zabezpečení atletických činností pro seniory a zdravotně postižené.4. Příprava a organizace atletického závodu.Praktická cvičení:1. Zájmové atletické činnosti pro děti předškolního věku.2. Zájmové atletické činnosti pro děti mladšího školního věku.3. Atletické činnosti pro seniory.4. Atletika pro osoby se smyslovým a tělesným postižením.5. Aplikace atletických činností v terénu6. Aplikace atletických činností v posilovně7. Aplikace atletických činností v tělocvičně.8. Využití atletických pomůcek v tréninku mládeže (běh s holemi, balanční cvičení aj.)9. Pořádání atletického závodu dle zadání.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu:- Schopen prokázat teoretické znalosti v oblasti rozvoje pohybových schopností.- Dokáže vybrat vhodná atletická cvičení pro rozvoj jednotlivých pohybových schopností.- Dokáže vysvětlit zásady rozvoje pohybových schopností v závislosti na věku nebo tělesného handicapu.- Naučené zásady a zákonitosti rozvoje pohybových schopností dokáže aplikovat u různých skupin osob dle věku nebo tělesného postižení.- Umí aplikovat kondiční atletická cvičení v různých prostředích nebo prostorech.- Schopen sestavit a vést tréninkové jednotky se zaměření na rozvoj vybraných pohybových schopností, ve kterých se uplatňují speciální atletická cvičení.- Schopen navrhnout a vytvořit měsíční kondiční program s atletickou náplní pro danou věkovou skupinu osob nebo skupinu handicapovaných osob.- Umí zorganizovat atletický závod.

Literatura

Nosek, M. (2010). Rozvoj koordinačních schopností v atletice. In J. Hnízdil, & Z. Havel. Rozvoj a diagnostika koordinačních a pohyblivostních schopností. Bánská Bystrica. Nosek, M. (2010). Rozvoj pohyblivosti v atletice. In J. Hnízdil, & Z. Havel. Rozvoj a diagnostika koordinačních a pohyblivostních schopností. Bánská Bystrica. Valter, L. Rozvoj rychlostních schopností v atletice. In. J. Hnízdil, & Z. Havel. Rozvoj a diagnostika rychlostních schopností. Ústí n /L, 2010. Nosek, M., & Valter, L. Rozvoj vytrvalostních schopností v atletice. In. J. Hnízdil. Rozvoj a diagnostika vytrvalostních schopností. Ústí n /L, 2012. Valter, L. Silové schopnosti v atletice. In. J. Hnízdil, & Z. Havel. Rozvoj a diagnostika silových schopností. Ústí n /L, 2009. Dostál, E., & Velebil, V. Úprava didaktiky školní atletiky pro zdravotně postižené. Praha Karolinum, 1997. Kudláček, K. et al. Aplikované pohybové aktivity pro osoby s tělesným postižením. Olomouc, 2007. Rudová, I. (2013). Atletika pro děti. Praha Casri. Adamírová, J. (2006). Cvičíme se seniory. Praha. KÁBELE, J. Sport vozíčkářů. 1.vyd. Praha, Olympia a.s.,1992. 196 s. ISBN 80-7033-233-6.

Požadavky

Metodický výstup dle zadání, odevzdání písemné přípravy. Odevzdání seminární práce měsíčního programu pro danou věkovou skupinu osob nebo skupinu handicapovaných osob.

Garant

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.PaedDr. Ladislav Valter