Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět In line a nordic walking (CCV / 4255T)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / 4255T - In line a nordic walking, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktická cvičení:In line:1. Bezpečnost na in line bruslích.2. Technologie, vybavení pro in line bruslení.3. Rovnováha.4. Brzdění a zastavování.5. Změna směru a přešlapování.6. Jízda vzad.7. Technika jízdy.Nordic walking:1. Zásady bezpečnosti a prevence rizik při pobytu v přírodě, včetně právní problematiky a odpovědnosti.2. Materiální vybavení nutné pro NW, specifika rozcvičení a závěrečného protažení.3. Správné držení holí, základy techniky NW.4. Základní technika a metodika NW při chůzi po rovině.5. Základní technika a metodika NW při různých terénních sklonech.6. Tvorba tréninkových plánů pro starší, nemocnou a obézní populaci.7. První pomoc v terénu a záchrana zraněného s využitím holí i bez nich.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu:- Je schopen demonstrovat bezpečnou a technicky bezchybnou jízdu na in line bruslích.- Umí prezentovat správnou techniku chůze při nordic walkingu.- Schopen prokázat teoretické znalosti v oblasti technologie, vybavení a techniky jízdy na in line bruslích a nordic walkingu.- Dokáže vybrat vhodná cvičení pro rozvoj pohyblivosti před zátěží.- Dokáže vysvětlit zásady první pomoci v terénu a záchranu zraněného při in line bruslení a nordic walkingu.- Schopen sestavit a vést rozcvičení před jízdou na in line bruslích a nordic walkingu.- Schopen navrhnout a vytvořit měsíční kondiční program založený na nordic walkingu pro danou věkovou skupinu osob nebo skupinu se zdravotním omezením.

Literatura

Ladig, G., & Rüger, F. (2003). Inline bruslení. České Budějovice Koop. Jiří Kuban, Jiří Kirchner, Oto Louka. (2004). Inline bruslení. Praha. Reichert, J., & Krejčíř, J. (2006). Jak dokonale zvládnout inline bruslení. Praha Grada. Škopek, M. (2010). Nordic walking. Praha Grada. ADLER M.J. Strečink. Praha: Grada, 1999.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce (80%). Vedení rozcvičení a odevzdání písemné přípravy.

Garant

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan KrestaMgr. Martin Nosek, Ph.D.PhDr. Martin Škopek, Ph.D.