Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická praxe-děti ze soc.znevýh. pros. (CCV / G4137)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / G4137 - Klinická praxe-děti ze soc.znevýh. pros., Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Seznámení se s úkoly, cíli a hlavními činnostmi organizace.- Seznámení s organizačními a řídícími dokumenty, zásadami BOZP, PO, vnitřním řádem organizace a dalšími souvisejícími předpisy.- Plánování pedagogického působení na dítě (individuální doučování či vhodné alternativní výchovně - vzdělávací aktivity, případně speciální výchovné či jiné aktivity, a to dle typu zařízení a individuálních potřeb klienta).- Výkon pedagogické činnosti (pod dohledem pověřeného pracovníka zařízení).- Zpracování podrobné zprávy o průběhu praxe. Zpráva bude obsahovat podrobný přehled denních činností spolu s vlastním hodnocením a reflexí studenta a přípravy na tuto činnost.- Požadavky pro udělení kontroly studia:- předložení podrobné zprávy v předepsaném rozsahu a její obhájení v rámci zápočtové konzultace s garantem praxe.- předložení odpovídajícího hodnocení pověřeného pracovníka organizace, v níž byla praxe vykonávána

Získané způsobilosti

Po absolvování praxe student zná úkoly, cíle a hlavní činnosti organizace, v níž byla realizována praktická výuka, dokáže popsat hlavní metody a postupy práce uplatňované v oblasti individuální vzdělávací podpory dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí. Student dokáže samostatně navrhnout a realizovat postup vzdělávací intervence.

Literatura

KOL. AUT. Bedekr sociálním znevýhodněním pro učitele základní školy. Plzeň: ZČU, 2011. ISBN 978-80-261-0053-9.Metodika programu Podpora vzdělávání, dostupná na: http://www.clovekvtisni.cz/uploads/file/1386673919-metodika%20podpory%20vzdelavani_tisk.pdf.

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

Mgr. Zdeněk Svoboda, Ph.D.