Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy práva (CCV / G6064)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / G6064 - Základy práva, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní právní pojmyÚstavní právo - Ústava ČR, Listina základních práv a svobodObčanské právo I. - základní pojmy, věcná práva, odpovědnost za škodu, dědické právoObčanské právo II. - závazkové právoProcesní právo (občanský soudní řád)Pracovní právoObchodní právo I. - úvod, hospodářská soutěž, obchodní společnostiObchodní právo II. - obchodní závazkové vztahyRodinné právo, Živnostenské právoTrestní právo - hmotné i procesníSprávní právoFinanční právo, Právo EU

Získané způsobilosti

Absolventi kursu získají základní přehled o ústavním pořádku a právním řádu ČR, naučí se orientovat v soudním systému ČR a jednotlivých typech soudních řízení a v problematice občanského, obchodního, rodinného, pracovního, finančního, trestního a správního práva. Tyto znalosti jim umožní správně analyzovat a řešit každodenní právní problémy ať už z oblasti práva rodinného, pracovního nebo občanského.

Literatura

POHL, T. Právní systém v ČR. Olomouc, Rubico, 1998. ZBOŘIL, F. Průvodce právem v ČR. Olomouc, Rubico, 1998. KNAPP, V. Teorie práva. Praha: C.H.Beck, 1996. BOGUSZAK, J., ČAPEK, J., BERLICH, A. Teorie práva. Praha: Aspi, 2003. DĚDIČ, J. a kol. Učebnice práva. Praha: Institut Svazu účetních, 2004. POMAHAČ, R., WIDEMANNOVÁ, M. Veřejná správa a evropská právní integrace. Praha: VŠE, 2002. SCHELLE, K. Základy práva. Praha: Eurolex Bohemia, 2004. HOLUB, M. Zákon o rodině a předpisy související. Praha: Panorama, 1986.

Garant

doc. Dr. Pavel Šámal, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Jiří Bednář, Ph.D.JUDr. Jiří Bednář, Ph.D.