Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a praxe práce s delikventy (CCV / G6079)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / G6079 - Teorie a praxe práce s delikventy, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Etopedická a forenzně psychologická východiska pro penitenciární praxi; Delikvence, kriminální chování; Penitenciární proces a jeho zvláštnosti; Etopedie a její možnosti při práci s delikvencí; Programy zacházení. Tvorby individuálních plánů. Typy aktivit a forem práce; Postpenitenciární proces. Probace a mediace. Alternativní programy.

Získané způsobilosti

Posluchači získají přehled a znalost nejpoužívanějších aktivit a metod práce s delikventními osobami. Získají informace o psychosociálních aspektech penitenciární praxe.

Literatura

FISCHER, S. Etopedie v penitenciární praxi. Ústí nad Labem: Acta Universitatis Purkynianae, 2006. FISCHER, S., ŠKODA, J. Speciální pedagogika. Edukace a rozvoj osob se somatickým, psychickým a sociálním znevýhodněním. Praha: TRITON, 2007. ISBN 978-80-7387-014-0.MATOUŠEK, O., KROFTOVÁ, A. Mládež a delikvence. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-771-X.LANGMEIER, J., MATĚJČEK, Z. Psychická deprivace v dětství. Praha: Avicenum, 1974. NETÍK, K. ET AL. Psychologie v právu. Praha: C:H:Beck, 1997. VÁGNEROVÁ, M. Psychopatologie pro pomáhající profese. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-214-9.MÜHLPACHR, P. Sociální patologie. Brno: PedF MU, 2001. FISCHER, S. Sociální patologie. Propedeutika. Ústí nad Labem: PF UJEP, 2006. DUNOVSKÝ, J., DYTRYCH, Z., MATĚJČEK, Z. ET AL. Týrané, zneužívané a zanedbávané dítě. Praha: Grada, 1995. HÁLA, J. Úvod do teorie a praxe vězeňství. České Budějovice: Vysoká škola evropských a regionálních studií, 2006.

Garant

PhDr. Slavomil Fischer, Ph.D. MBA