Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba a realizace indiv. plánu rozvoje (CCV / G6144)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / G6144 - Tvorba a realizace indiv. plánu rozvoje, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Problematika neziskového sektoru s akcentací na sociálně a speciálně pedagogické intervence - uvedení do problematiky, rozdělení neziskových organizací, zaměření sociálně a speciálně pedagogických intervencíKomunitní plánování - příprava, tvorba a implementace podle potřebnosti, rozdělení skupinKlinické a testové metody -pozorování, rozhovor, anamnéza, analýza produktů, výkonové testy (testy inteligence, speciálních schopností, vědomostní), testy osobnosti (projektivní metody, objektivní testy, dotazníky, posuzovací stupnice)Psychologický, pedagogický, speciálně pedagogický nález - nález orientovaný klinicky, exploračně testový, orientovaný testově, nález narativní (dynamicko komplexní), orientovaný na složky osobnostiPlán individuálního působení a rozvoje a jeho tvorba na základě diagnostiky - tvorba plánu, jeho kontrola a hodnocení účinnosti, výběr aktivit, pracovní, vzdělávací, speciální, zájmové aktivity a postupySkupinová terapie a poradenství terapeutická komunita, skupinová terapie neuróz a psychóz, skupiny setkání, psychodrama, sociální atmosféra ve skupině (Moreno)

Získané způsobilosti

Absolvent tohoto kurzu získá základní kompetence v oblasti vytváření a následné implementace individuálních plánů rozvoje klientů ve sféře sociálních služeb a sociálně pedagogické intervence, včetně evaluace tohoto dokumentu.

Literatura

ČECHLOVSKÝ, J. Česká asociace streetwork a nízkoprahové sociální služby. Éthum č. 40/2004, strana 77. SPOUSTA, V. Kapitoly z pedagogiky volného času. Brno: Masarykova univerzita, 1996. ŠPATENKOVÁ, N. a kol. Krize. Psychologický a sociologický fenomén. Praha: Grada Publishing, 2004. HONZÁK, R., NOVOTNÁ, V. Krize v životě, život v krizi. Praha, 1994. VODÁČKOVÁ, D. Krizová intervence. Krize v životě člověka. Formy krizové pomoci a služeb. Praha: Portál, 2002. ŘEZNÍČEK, I. Metody sociální práce. Praha: Slon, 1994. ISBN 80-85850-00-1.HERZOG, A. Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. In: Éthum č. 39/2003, strana 77. GABURA, J., PRUŽINSKÁ, J. Poradenský proces. Praha: SLON, 1995. PLAŇAVA, I. Průvodce mezilidskou komunikací. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0858-2.VYBÍRAL, Z. Psychologie lidské komunikace. Praha: Portál, 2000. MATOUŠEK, O. Rodina jako instituce a vztahová síť. Praha: Slon, 2003. BAŠTECKÁ, B. a kol. Terénní krizová práce. Psychosociální intervenční týmy. Praha: Grada Publishing, 2005.

Garant

PaedDr. Ing. Michal Slavík, PhD.