Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na LON a zobcovou flétnu (CCV / H4306)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / H4306 - Hra na LON a zobcovou flétnu, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s nástrojem. Držení nástroje, postavení rukou, prstů. Tvoření tónu.2. Základy artikulace. Hra dle sluchu - dle nápodoby.3. Hra písní v pětitónovém prostoru v G dur podle sluchu. Hra z not v omezeném tónovém prostoru.4. Rozšiřování zvládnutého rozsahu. Transpozice písní do C dur. Hra z not v rozsahu oktávy.5. Transpozice písní do F dur. Hra z not, jednoduchý dvojhlas - kánon.6. Hra z not - rozsah přes oktávu. Hra z listu - jednoduché dvojhlasy.7. Transpozice písní do D dur.8. Nácvik legata.9. Hra z not, z listu - jednoduché vícehlasy.10. C. Orff - základní principy jeho pedagogiky, seznámení s lehko ovladatelnými nástroji.11. Možnosti praktického využití lehko ovladatelných nástrojů v MŠ.12. Jednoduché partitury s využitím zobcové flétny a LON u písní v MŠ.13. Elementární improvizace na zobcovou flétnu.14. Shrnutí, opakování.

Získané způsobilosti

Individuální přehrání zvládnutých zápočtových požadavků.Studijní opora dostupná na: https://moodle.pf.ujep.cz/course/view.php?id=508Přístup pro hosty - heslo: host

Literatura

HURNÍK, I., EBEN, P. Česká Orffova škola I., II.,III., 1.vyd. Bratislava: Supraphon. 1969. Jurkovič, P. Hudební nástroje ve škole. Praha: Muzikservis, 1998. KVAPIL, A., KVAPILOVÁ, E. Flautoškola.