Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multimedia - SPAk (CCV / M0054)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / M0054 - Multimedia - SPAk, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

MULTIMÉDIA- Požadavky na technické vybavení- Požadavky na programové vybavení- Dílčí složky multimédií- Možnosti využití multimedií v praxiZVUK- Základní pojmy a charakteristiky- Fyzikální vlastnosti zvuku- Audio komprese, zvukové formáty dat, kodekyOBRAZ A VIDEO- Základní pojmy, charakteristiky a principy- TV standardy a normy, prokládání obrazu- Komprese videa, kodeky, multimediální kontejnery a frameworkyZPRACOVÁNÍ ZVUKOVÉHO A VIDEO SIGNÁLU- Základní pojmy a principy střihu videa- Střih videa, videoefekty, titulky, dabing- Export videa pro různé využitíDIDAKTICKÁ SPECIFIKA TECHNICKÝCH PROSTŘEDKŮ- Historické aspekty technických výukových prostředků- Videozáznamy a zvukové záznamy- Prezentace- Vzdělávací prostředíINTERAKTIVNÍ SYSTÉMY A TECHNOLOGIE- Interaktivní tabule, druhy, možnosti využití- Softwarová podpora- Zásady a způsoby práce s interaktivními tabulemi- Tvorba interaktivních prezentací

Získané způsobilosti

Student:- umí pracovat s multimediálními výukovými prostředky a vytvářet s nimi výukové materiály,- umí vytvářet a pracovat se zvukovými materiály a používat je ve výuce,- umí vytvářet a pracovat s video materiály a používat je ve výuce,- umí využívat interaktivní systémy, jakými jsou interaktivní tabule k výuce,- zná zásady bezpečnosti a hygieny práce v předmětech zaměřených na ICT.

Literatura

ROTPORT, M. Didaktická technika. Praha: Oeconomica, 2003. ISBN 80-245-0481-2.Pecinovský, J. Digitální video. Praha: Grada, 2009. Čada, O. Digitální video krok za krokem. Praha: Grafika Publishing, 2002. Myslín, J. Digitální video v praxi. Praha: Computer Media, 2005. Rambousek, V. Funkce technických výukových prostředků ve vyučovacím procesu. In: Didaktická technologie. Praha: Karolinum, 1994. Roblyer, M., D. Integrating Educational Technology into Teaching. Upper Saddle River : Pearson Education, 2004. ISBN 0-13-117392-8.SOUKUP, J. PEJSAR, Z., BALCAROVÁ, A. Multimédia ve výuce. Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, 2004. Kalhous,Z.,Obst,O. a kol. Školní didaktika, Praha, Portál. 2002. RAMBOUSEK, V. a kol. Technické výukové prostředky. Praha: SPN, 1989. Geschwinder, J., Růžička, E., Růžičková, B. Technické výukové prostředky ve výuce. Olomouc: Univerzita Palackého, 1995. ISBN 80-7067-584-5.Dostál, J. Učební pomůcky a zásada názornosti. 2008. ZAHRADNÍK, J. Základy audiovizuální tvorby. 1. vydání. SPŠST, 2006. Kopecký, P. Základy elektronického zvuku a jeho kreativní zpracování. Bělohlávková, V. 33 rad jak úspěšně prezentovat. Brno, 2004. ISBN 80-251-0326-9.

Požadavky

Aktivní přístup, porozumění probírané látce a aplikace v praxi.

Garant

Mgr. Lukáš Círus

Vyučující

Mgr. Lukáš CírusMgr. Jiří HenzlMgr. Vlastimil ChytrýMgr. Dagmar Malinová