Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ICT (CCV / R4015)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / R4015 - Základy ICT, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Informace, informační technologie, elektronické informace2.Hlavní části osobního počítače, paměti počítače, vstupní a výstupní zařízení3.Základy práce v prostředí operačního systému4.Souborový systém, správa souborů5.Internet jako informační a komunikační prostor, e-komunikace6.WWW, vyhledávání informací a získávání dat7.Tvorba a editace textového dokumentu v prostředí moderního textového editoru8.Strukturované dokumenty, citační norma, odkazy9.Formát a obsah buňky, práce s listem, sešitem10.Podmíněné formátování, základní typy grafů (výsečový, sloupcový/skládaný, spojnicový, bodový XY)11.Vkládání funkcí, vnořování funkcí, rychlé funkce12.Logické funkce KDYŽ, COUNTIF; ZAOKROUHLIT

Získané způsobilosti

1. student rozumí principům fungování PC a základních ICT zařízení2. student dokáže použít textový editor a vytvářet materiály formálně na úrovni závěrečných prací včetně citací dle normy3. student umí použít tabulkový kalkulátor a využívat jeho matematických a logických funkcí a výsledky prezentovat v grafech,4. student umí zpracovat formálně dokument i prezentaci dle požadavků5. student dokáže používat internet jako zdroj informací, orientovat se v nich, třídit je a ověřovat.

Literatura

PECINOVSKÝ, J., PECINOVSKÝ, R. Office 2010. Praha, 2011. Pecinovský, Josef. OpenOffice.org 2.0: kompletní průvodce. Praha, 2006. ISBN 80-247-1016-1.Broža P. Instalujeme a konfigurujeme počítač. CP Books. 2005. Brož, M. Microsoft Office Excel 2003 Podrobná uživatelská příručka. CP Books, 2004. Brož, M. Microsoft Office Word 2003 Podrobná uživatelská příručka. Petr Broža. Vytváříme WWW stránky.

Požadavky

Aktivní přístup, porozumění probírané látce a aplikace v praxi.

Garant

Mgr. Lukáš Círus

Vyučující

Mgr. Lukáš Círus