Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ontogenetická psychologie (CCV / S4821)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / S4821 - Ontogenetická psychologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Determinace vývoje lidské psychiky.2. Základní vývojové procesy, zákonitosti vývojových změn.3. Periodizace vývoje, vývojová specifika předškolního věku.4. Vývoj kognitivních procesů v předškolním věku vnímání, představy, fantazie.5. Vývoj kognitivních procesů v předškolním věku paměť, myšlení.6. Vývoj, funkce a možnosti rozvoje pozornosti v předškolním věku.7. Socializace dítěte předškolního věku, rozvoj dětské identity.8. Emoční vývoj.9. Hra a její význam v rozvoji dítěte předškolního věku.10. Dětská kresba a její vývoj.11. Piaget a jeho kognitivní vývojová teorie.12. Eriksonova teorie.13. Interiorizace sociálních (zvláště morálních) norem, vývoj morálního usuzování.14. Vstup dítěte do školy, problém školní zralosti a připravenosti na školu.

Získané způsobilosti

Student dokáže: - vymezit a definovat základní vývojové procesy a specifika psychického vývoje v předškolním věku - vysvětlit rozdíly mezi jednotlivými teoriemi ontogeneze jedince- popsat jednotlivá vývojová stadia jednice z pohledu motorického, kognitivního, emočního, morálního a sociálního vývoje- vysvětlit vývojové rozdíly mezi jednici - je schopen rozlišit normální a anormální vývoj jedince.

Požadavky

Dle pokynů vyučujícího.

Garant

doc. PhDr. Lenka Hříbková, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Lenka Hříbková, CSc.PhDr. Iva Wedlichová, Ph.D.doc. PhDr. Lenka Hříbková, CSc.PhDr. Iva Wedlichová, Ph.D.