Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie zdraví a sociální opory (CCV / S4824)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / S4824 - Psychologie zdraví a sociální opory, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu psychologie zdraví.2. Stres.3. Návykové látky a jejich vliv na duševní zdraví.4. Syndrom vyhoření.5. Náročné životní situace.6. Sociální opora.7. Duševní hygiena.8. Relaxační metody a jejich využití v běžném životě.9. Kvalita života a zdraví.10. Pohyb jako prostředek k udržení zdraví.11. Pozitivní psychologie12. Psychologie odolnosti.13. Odolnost, "hardiness".14. Výživa a její vliv na duševní zdraví.

Získané způsobilosti

Student zná, umí vysvětlit základní pojmy psychologie zdraví, duševní hygieny a pozitivní psychologie.Student zná základní relaxační metody, umí je využít ve své praxi a umí je představit žákům na 1.stupni ZŠ.Student umí řešit základní zátěžové situace.Student zná a umí uplatňovat základní zásady duševní hygieny v profesním i osobním životě.

Požadavky

Splnění předmětu Úvod do psychologieKomunikace s vyučujícím je zajištěna prostřednictvím e-mailu tereza.loukova@ujep.czIndividuální práce studentů se odvíjejí od jednotlivých témat rámcového vzdělávacího obsahu. Jsou prezentovány v rámci pracovního semináře. Splnění písemného testu. Studijní literatura a studijní pomůcky.

Garant

doc. PhDr. Běla Hátlová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Běla Hátlová, Ph.D.doc. PhDr. Běla Hátlová, Ph.D.