Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hry v MŠ (CCV / T0073)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / T0073 - Hry v MŠ, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se věnuje významu hry ve fyziologickém a psychologickém vývoji dítěte. Pozornost se zaměřuje na výběr her vhodných pro děti předškolního věku, zařazení her do denního režimu mateřské školy a na metodiku řízení hry učitelkou mateřské školy.1-2. Hry bez pomůcek a náčiní s jednoduchými pravidly. Honičky. Třídění a klasifikace her.3-4. Hry s využitím různých míčů. Herní zásady.5-6. Hry s využitím balančních čoček a masážních čoček. Motivace her.7-8. Hry s využitím padáku a gumy.Organizační formy.9-10. Hry s využitím vozíků a tyčí. Bezpečnost a hygiena.11-12. Hry s využitím koberečků, nafukovacích balónků, stavebnice13-14. Hry s využitím netradičních a neobvyklých pomůcek a náčiní.

Získané způsobilosti

Budou schopni vybrat a aplikovat vhodné hry pro děti předškolního věku. Dbát na bezpečnost a vhodný výběr místa

Literatura

DVOŘÁKOVÁ, H. Cvičíme a hrajeme si. Olomouc, 1995. BOROVÁ, B. et al. Cvičíme s malými dětmi. Praha: Portál, 1998. BERDYCHOVÁ, J. et al. Cvičme s dětmi. Praha: Olympia, 1982. ADAMÍROVÁ, J. Hravá a zábavná výchova pohybem. Praha: ČASPV, 1995. BOROVÁ, B. Míče, míčky a hry s nimi. Praha: Portál, 2001. DVOŘÁKOVÁ, H. Pohybem a hrou rozvíjíme osobnost dítěte. Praha: Portál, 2002. DVOŘÁKOVÁ, H. Tělesná výchova v mateřské škole. Praha: Naše vojsko, 1989. DVOŘÁKOVÁ, H. Tělesná výchova v rámcovém programu (základní motorika). Praha: UK, 2001. CAITATIOVÁ, M., DELAČOVÁ, S. & MULLEROVÁ, A. Volná hra. Praha: Portál, 1995.

Požadavky

Aktivní účast na semináři (nutno v odpovídajícím oděvu a obuvi do tělocvičny).Seminární práce formou vytvoření vlastního zásobníku pohybových her.

Garant

PhDr. Martin Škopek, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Martin Škopek, Ph.D.