Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika atletiky (CCV / T0078)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / T0078 - Didaktika atletiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti si rozšíří své dovednosti v rámci specializovaných atletických disciplín. Informativně se seznámí s vrhem koulí, hodem oštěpem, trojskokem, překážkovým během, skokem vysokým.Stěžejní částí výuky bude příprava didaktických výstupů, kteří budu realizovat studenti na předem zadaná témata1. základní pojmy a disciplíny atletiky2. běžecká technika3. běžecká cvičení4. speciální cvičení pro zlepšení techniky běhu5. technika skoku dalekého6. odrazová cvičení7. metodika nácviku skoku dalékého8. technika hodu míčkem9. nácvik hodu míčkem10. metodika nácviku hodu míčkem11.-14. rozvoj obecné vytrvalosti

Získané způsobilosti

Student je schopen sestavit a vést hodinu tělesné výchovy se zaměřením na nácvik atletických disciplín a rozvoj vybraných pohybových schopností, ve kterých se uplatňují speciální atletická cvičení a využívají vhodné metody.Student zná základní postupy při sestavování hodiny tělesné výchovy se zaměřením na atletiku. Student umí popsat metodickou řadu nácviku a dokáže popsat a odstranit chyby v jejich provedení.

Literatura

KIRCHNER, J., HNÍZDIL, J. & LOUKA, O. Kondiční hry a cvičení v přírodě. Praha: Grada. 2002. Praha: Grada, 2005. CHOUTKOVÁ , B. FEJTEK , M. Malá škola atletiky . Praha: Olympia, 1989. METELKOVÁ, T. & KAPLAN, A. Netradiční nápady pro atletickou praxi. 1996. METELKOVÁ, T. & KAPLAN, A. Netradiční nápady pro atletickou praxi II. 1996.

Požadavky

1. Aktivní účast na seminářích (80% docházky)2. Zpracování didaktického výstupu v rámci seminární práce3. Provedení didaktického výstupu

Garant

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva BalkóMgr. Martin Nosek, Ph.D.