Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika atletiky (CCV / T4258)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCV / T4258 - Didaktika atletiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1. Atletické pohybové dovednosti v předškolním vzdělávání.2. Zásady rozvoje pohybových schopností formou atletických činnosti u dětí předškolního věku.3. Příprava a vedení atletického rozcvičení.4. Rozvoj pohybových schopností formou her a soutěží - síla dolních končetin, paží a trupu.5. Rozvoj pohybových schopností formou her a soutěží - reakční , akcelerační rychlost.6. Rozvoj pohybových schopností formou her a soutěží - kloubní pohyblivost, koordinačně obratnostní schopnosti.7. Rozvoj pohybových schopností formou her a soutěží vytrvalostních schopností8. Metodika nácviku švihového způsobu běhu.9. Metodika nácviku štafetové předávky, štafetové hry a soutěže.10. Metodika nácviku skoku dalekého skok snožmo, skrčná technika.11. Metodika nácviku hodu míčkem.12. Metodika nácviku překážkového běhu rytmická schopnost.13. Překážkové dráhy rozvoj rychlostně koordinačních schopností.14. Atletické činnosti realizované v terénu, v tělocvičně a na stadionu.

Získané způsobilosti

Student bude připraven správně sestavit a vést atletickou hodinu na atletickém stadionu, v přírodních podmínkách i v tělocvičně. Bude umět aplikovat postupy osvojování i hodnocení vybraných atletických dovedností včetně rozvoje důležitých pohybových schopností a jejich testování.

Literatura

JEŘÁBEK, P. Atletika dětí a dorostu. 1. vyd. Praha: Grada, 2008. NOSEK, M., VALTER, L. Atletika pro školní TV - multimediální učebnice. Retrieved from: http://pf.ujep.cz/~nosek/atletika/index.html. 2010. HLINĚNSKÁ, J., & KALINA, T. (2012). Didaktika atletika pro ZŠ. Brno MU. DVOŘÁKOVÁ. H. (2000). Didaktika tělesné výchovy nejmenších dětí a dětí s hendikepy. Praha. RUDOVÁ, I. Atletika pro děti. Praha: Český atletický svaz, 2013. DVD. VALTER, L., NOSEK, M. Vybrané kapitoly z atletiky. Ústí nad Labem: Univerzita J.E. Purkyně, 2007.

Požadavky

Student pracuje na metodickém výstupu dle zadání a s pomocí studijní opory. Metodický výstup písemně zpracovává. Vypracovaný metodický výstup odevzdává a absolvuje krátký metodický výstup na zadané téma v předem oznámeném termínu.1. Odevzdání písemné přípravy dle zadání a absolvování krátkého metodického výstupu na zadané téma dle studijní opory. 2. Úspěšné splnění zápočtového testu (úspěšnost 70%).Studijní opora dostupná z: http://pf.ujep.cz/~nosek/Atlet/info_new.htm Dále také z https://moodle.pf.ujep.cz/enrol/index.php?id=629 Přístup pro hosty heslo: host

Garant

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.