Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK - Cévnaté rostliny (KBI / 0013)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / 0013 - VK - Cévnaté rostliny, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Určovací kurz zaměřený na determinaci obtížnějších skupin cévnatých rostlin, vyskytujících se na území ČR (převážně podle herbářového materiálu). Vedle morfologické charakteristiky (porovnání s podobnými a příbuznými druhy a rody) bude kladen důraz také na informace o ekologických nárocích jednotlivých taxonů, jejich zapojení do rostlinných společenstev, rozšíření v ČR atd. Studované rody či druhy se budou v jednotlivých letech lišit, proto je možné absolvovat kurz vícekrát.

Literatura

Kubát K. (ed.) et al. Klíč ke květeně ČR. Academia Praha. 2002. Slavík J. /red./. Květena České republiky. Vol. 1-. Praha, 1988-. Dostál J. Klíč k úplné květeně ČSR. Ed. 1, 2. Praha, 1954. 1958. Dostál J. Nová květena ČSSR. Praha. 1989.

Požadavky

Pro studenty ZŠ a SŠ, kteří vykonali zkoušku z předmětu KBI/0024

Garant

doc. RNDr. Karel Kubát, CSc.