Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zoologická terénní cvičení (3 dny) (KBI / 0052)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / 0052 - Zoologická terénní cvičení (3 dny), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studované biotopy:l. Potok, pobřežní pásmo, ponořené kameny, fauna dna, porosty podél potoka.1. Smíšený les, xylofágní fauna, fauna odpadu mikrohabitantů pod kameny, heliofilnífauna pasek, fytofágní hmyz na stromech, mraveniště.3. Louka, fytofágní a květomilné druhy.2. Stojaté vody přirozené, tůně, pobřežní pásmo, litorál, bentická fauna, plankton,nekton.Podmínkou k získání zápočtu je aktivní účast na cvičení spojená s determinací živočišného materiálu.

Literatura

Gaisler J. Atlas savců České a Slovenské republiky. Academia. 2002. Tilling, S. Klíč k určování bezobratlých živočichů. Rezekvítek. 1997. Černý, W. Ptáci. Artia Praha. 1980. Kremer, B. Ptáci lesů, luk a polí. Ikar. 1995. Kol. autorů. Klíč k určování obojživelníků a plazů. EkoCentrum Brno. 1995. Hudec, K. Klíč k určování pěvců. EkoCentrum Brno. 1995. Hanel L. Klíč k určování ryb a mihulí. EkoCentrum Brno. 1997. Orton, R. Klíč k určování sladkovodních bezobratlých živočichů. Rezekvítek. 1997. Dykyjová, D. a kol. Metody studia ekosystémů. Academia Praha. 1989. Reichholf, J. Savci. Ikar. 1996. Beran L. Vodní měkkýši ČR. ZO ČSOP Vlašim. 1988.

Garant

doc. RNDr. Jaromír Hajer, CSc.