Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Biologie členovců (KBI / 0078)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / 0078 - PVK - Biologie členovců, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Původ členovců a příbuzenské vztahy k ostatním kmenům.2. Tardigrada, Onychophora.3. Proces tagmatizace.4. Exoskelet, pohyb a svaly, coelom a cévní soustava, trávicí soustava, mozek, reprodukce a vývoj.5. Trilobitomorpha, Chelicerata, Merostomata, Arachnida, Pycnogonida.6. Arachnida, přehled hlavních skupin.7. Anatomie pavouka, roztoče a štíra. Snovací činnost , původ a využití hedvábí u členovů.8. Mandibulata, Crustacea, Myriapoda, Hexapoda.9. Segmentace, porovnání morfologických, embryologických a molekulárně genetických poznatků.10. Anatomie myriapod.11. Anatomie hexapod.12. Stavba, evoluce hlavy a ústních orgánů , hrudi, zadečku a pohlavních orgánů u hexapod.13. Embryonální a postembryonální vývoj členovců .

Literatura

Šifner, F. Stručný přehled systému prvoků a bezobratlých živočichů. UK Praha, 2004. Hajer, J. Vybrané kapitoly ze zoologie bezobratlých (skriptum, díly 1 a 2). UJEP, l990,l99l. Nielsen, C. Animal Evolution. Oxford University Press. 2003. Fortney, R.A. and Thomas, R.H. Arthropod Relationships. Chapman & Hall, 1997. Anderson, D.T. Atlas on Invertebrate Anatomy. UNSW Press 1996. Felix, R.F. Biology of Spiders. Oxford University Press, New York, 1996.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je 80% účast na seminářích , vypracování závěrečné seminární práce a referát na závěrečném semináři.

Garant

doc. RNDr. Jaromír Hajer, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jaromír Hajer, CSc.