Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Flóra severozápadních Čech (KBI / 0081)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / 0081 - PVK - Flóra severozápadních Čech, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs je zaměřen na práci v terénu. Jeho cílem je prohloubit znalosti flóry sz. Čech, seznámit se s metodami terénní práce a vedení exkurzí. Na exkurzích budou demonstrovány nalezené druhy a upozorněno na významná rostlinná společenstva navštívených lokalit.Úvod. Xerofilní trávníkSlaniskaPísčinyLužní lesy a loukyDoubravy a dubohabřinyBučiny a klimaxové smrčiny.Rašeliniště, horské louky a vřesovištěKulturní lesy včetně borů a akátinKřoviny, lesní lemy, agrární valyPole, úhory, kulturní loukySkály a sutěMokřadyZápočet

Literatura

Chytrý M., Kučera T. et Kočí M. (eds.) (2001). Katalog biotopů České republiky. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Praha. Kubát K. (ed.) et al. Klíč ke květeně ČR. Academia Praha. 2002. Dostál J. Klíč k úplné květeně ČSR. Ed. 1, 2. Praha, 1954. 1958. Slavík J. /red./. Květena České republiky. Vol. 1-. Praha, 1988-. Dostál J. Nová květena ČSSR. Praha. 1989. Chytrý M. a kol. Vegetace České republiky. 1., 2. - Academia Praha 2009.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je alespoň 70% účast na seminářích. Student zpracuje seminární práci formou prezentace na téma Charakteristika vybraného biotopu na příkladu konkrétních lokalit v Čechách; v diskusi na toto téma by měl být schopný zodpovědět dotazy.Podrobnější informace o biotopech získá student individuálním studiem a případně také individuálními exkurzemi na vybraná stanoviště.

Garant

doc. RNDr. Karel Kubát, CSc.