Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Technika kresby a ilustrace v biol (KBI / K606)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / K606 - PVK - Technika kresby a ilustrace v biol, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Blok 1 (3 hodiny)Technika kresby a ilustrace v biologii.Povinně volitelný kurz se bude zabývat technikou kresby jako svébytnou uměleckou disciplinou. Kresbou jako záznamem skutečnosti. Kresbou jako záznamem myšlenky. Vědeckou ilustrací ve vztahu k biologii.Blok 2 (3 hodiny)Krajinné umění.Land - art, naznačení souvislostí mezi výtvarným uměním a přírodou, významné osobnosti české i světové výtvarné scény. Člověk a jeho zásahy do přírody. Člověk jako součást přírody.

Literatura

Morganová, P. Akční umění, Votobia, 1999 Olomouc. Votobia, Olomouc, 1999. Teissig, K. Technika kresby. Artia, Praha. 1986. Šindelář, D. Vědecká ilustrace v Čechách. Obelisk, Praha, 1973. Lucie - Smith, E. ARTODAY. Slovart, Bratislava. 1996. Srp, K. Dějiny umění,12.díl - Prostory, místa, věci. KK Praha, 2002. Kolektiv autorů. Slovník světové kresby a grafiky (Umělci, Výtvarné techniky, Informace pro sběratele), Odeon, Praha. 1997.

Garant

Mgr. Kateřina Radana Drbalová