Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bryologie (KBI / N002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / N002 - Bryologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sběr, preparace a konzervace mechorostů, všeobecná charakteristika, postavení v systému.2. Životní cyklus, morfologie a anatomie (hlevíky a mechy).3. Morfologie a anatomie (játrovky).4. Cytologie, genetika mechorostů.5. Fyziologie a chemotaxonomie.6. Fytogeografie, aplikovaná bryologie.7. Rašeliníky a štěrbovky.8. Ploníky a čtyřzoubky.9. Vlastní mechy.10. Játrovky.11. Hlevíky.12. Determinace mechorostů podle klíče.13. Ohrožení a ochrana mechorostů, invazní druhy.14. Bryologie v České republice, zápočty.

Literatura

Kremer B.P. et Muhle H. Lišejníky, mechorosty, kapraďorosty. Knižní klub Praha. 1998. Svrček M. /red./. Klíč k určování bezcévných rostlin.- SPN Praha. 1976. Pilous Z et Duda J. Klíč k určování mechorostů. SR Praha. 1960. Malcolm B. et Malcolm N. Mosses and Other Bryophytes. Micro-Optics Press, New Zeeland. 2000. Plášek V. Základy bryologie. Ostravská univerzita v Opavě. Ostravská univerzita v Opavě, 2005.

Požadavky

aktivní účast

Garant

RNDr. Lenka Němcová, CSc.