Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Neurovědy (KBI / N005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / N005 - PVK - Neurovědy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-3. Odlišné receptorové a neuromediátorové vybavení neuronů v různých oblastech savčího mozku,především člověka na úrovni buněčné.4.-6. Speciální programy motoriky, sensorické, gnostické a další komplexní funkce, např. spánek chování,emoce, atp. na úrovni orgánové.7.-8. Integrační úloha centrálního nervového systému v rámci celého organismu, a to za fyziologickýchpodmínek i zvýšené zátěže a stresu.9.-11. Zásady adaptace organismu na zvýšené funkční nároky a prevenci vybraných celospolečenskyzávažných onemocnění, např. poruch motoriky, učení a paměťových funkcí u školních dětí a seniorů.12.-14. Devastace mozkových funkcí návykovými látkami, návykovými vzorci chování, atp.

Literatura

Hruška M. Fyziologie živočichů a člověka, Gaudeamus, H.K. 1994. TROJAN, S. a kol. Lékařská fyziologie. Grada, 2004. Grenstein B. Color Atlas of Neuroscience. 2000. Šimek V. et al. Fyziologie živočichů a člověka, P.F., Masarykova Univerzita, Brno. 1996. Schreiber V. Hormony a lidská mysl. Triton, 2004. GANONG, WF. Přehled lékařské fyziologie. Jinočany: HaH, 1999. ISBN 80-85787-36-9.Koukolík F. Sociální mozek: některé evoluční principy. 2005.

Požadavky

seminární práce

Garant

doc. MUDr. Vladislav Mareš, DrSc.

Vyučující

doc. MUDr. Vladislav Mareš, DrSc.doc. MUDr. Vladislav Mareš, DrSc.