Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Vybrané kapitoly z genetiky (KBI / N012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / N012 - PVK - Vybrané kapitoly z genetiky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metody genetické analýzy.2.-3. Molekulárně-genetická diagnostika.4. Molekulární patologie.5.-6. Analýza genomu a nukleových kyselin.7.-8. Genomika a proteomika.9.-10. Mutagenéza a karcinogenéza.11.-12. Transgenóza, molekulární evoluce).13.-14. Exkurze na vybrané genetické a molekulárně biologické pracoviště.

Literatura

Vojtíšková M. Klinická a molekulární genetika, Brno. 1999. Ipser J. Úlohy a praktická cvičení z genetiky, PF UJEP, Ústí nad Labem. 1991. Reischig J. Genetická praktika, Karolinum, Praha. 1994. Ferák v., Sršeň Š. Genetika člověka, SPN, Bratislava. 1990. Ridley M. Genom, Portál, Praha. 2001. Vondrejs V. Genové inženýrství l, UK Karolinum, Prah. 1997. Kapras J. a kol. Kapitoly z lékařské biologie a genetiky I. a II. díl. 1998. Hatina J, Sykes B. Lékařská genetika, Academia, Praha. 1999. Hněvkovský P. a kol. Praktikum z lékařské biologie a genetiky, Karolinum, Praha. 1995. Kočová M., Nováková M. Vybrané úlohy ke cvičením z genetiky, Karolinum, Praha. 1997.

Požadavky

alespoň 80% účast na cvičeníchkvalitně vedené protokoly a správně vyřešené úlohyvypracování seminární práce

Garant

RNDr. Jan Ipser, CSc.

Vyučující

RNDr. Jan Ipser, CSc.