Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historický vývoj obratlovců (KBI / N014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / N014 - Historický vývoj obratlovců, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vznik života.2. Formy života na nebuněčné úrovni.3. Organizace živé hmoty (buňka, buněčná teorie, základní buněčné struktury, metabolismus buňky).4. - 5. Historický vývoj organismů (přehled vývoje organismů v jednotlivých geologických dobách, přehled vývoje rostlin, živočichů, historický vývoj člověka).6.- 7. Současná biosféra (vliv nezbytných životních podmínek na organismy, biocenózy, současné rozšíření organismů na Zemi).8. - 9. Základy geologie - Země, stavba, složení.10. Geologické procesy v litosféře.11. Magmatický proces.12. Metamorfóza. Zvětrávání a sedimentační proces.13. Vznik a vývoj poruch v litosféře.14. Geologické dějiny Země.

Literatura

Dostál P. a kol. Historický vývoj organismů. UK Praha, 2004. Rosypal S. a kol. Fylogeneze, systém a biologie organismů. SPN Praha, 1992. Zrzavý J., Storch D., Mihulka S. Jak se dělá evoluce. Paseka Praha, 2004. Rosypal a kol. Nový přehled biologie. 2003. Papáček M. a kol. Zoologie. Scientia, 1994. Sedlák E. Zoologie bezobratlých. PřF MU Brno 2002.

Požadavky

seminární práce

Garant

RNDr. Přemysl Zelenka, CSc.