Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziol. a molekul. biolog. rostl. buňky (KBI / N024)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / N024 - Fyziol. a molekul. biolog. rostl. buňky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rostlinná buňkaBuněčná stěna a membrányBuněčné organely - endomembránový systém, jádro, vakuolaBuněčné organely - plastidy, mitochondrie, peroxizomyRostlinný cytoskelet, plasmodesmata2. Regulace buněčných mechanismůPřenos signálů - receptory, signální kaskádySyntéza a degradace proteinůOrganizace genomu a genová exprese3. Růst a vývoj rostlinFytohormony - auxinFytohormony - cytokininy a gibereliny, brassinosteroidyFytohormony - etylén, kyselina abscisová, kyselina jasmonováÚloha světla - účinek červeného a modrého světla4. Reakce rostlin na stresyInterakce rostlina-patogen, obranné mechanismyReakce rostlin na abiotické stresy (zasoleni, chlad, teplo, atd.)

Literatura

Buchanan BB, Gruissem W, Jones RL. Biochemistry and molecular biology of plants.- American Society of Plant Physiologists, Rockville, Maryland 2001. ISBN: 0-943088-39-9.

Požadavky

Předpokládají se základní znalosti molekulární biologie, genetiky a fyziologie rostlin

Garant

RNDr. Jan Martinec, CSc.

Vyučující

RNDr. Jan Martinec, CSc.