Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Explantátové kultury rostlin (KBI / N049)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / N049 - Explantátové kultury rostlin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přednášková část- Aseptické kultury rostlin, embryí, orgánů, pletiv, buněk, protoplastů.- Suspenzní kultury- Základní regenerační procesy.- Genetická a fenotypová variabilita explantátových kultur.- Produkce a využití haploidních kultur a regenerantů.- Množení rostlin a jeho využití v zemědělské a v lesnické praxi.Praktická část- Ovození a kultivace aseptické kultury vybrané rostliny- Ovození a kultivace suspensní kultury vybrané rostliny- Modelové využití vybrané kultury pro:a) množení rostlinb) produkci metabolitůc) degradaci vybraných látek

Literatura

Smith R. H. Plant tissue culture. Techniques and experiments. Second edition. Academic Press, 2000. Procházka a kol. Fyziologie rostlin, Academia. 2002. Lindsey K. Plant tissue culture. Manual. Kluwer Academic Publishers, London, 1992.

Garant

RNDr. Tomáš Vaněk, CSc.

Vyučující

RNDr. Tomáš Vaněk, CSc.