Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody biologické práce III (KBI / P305)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / P305 - Metody biologické práce III, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. (1 den - 8 hodin): Explantátové kultury rostlin. Cvičení probíhá v kompletně vybavené laboratoři explantátových kultur. Studenti se během kurzu seznámí se základními technikami kultivace rostlinných explantátů a zorientují se v moderních metodách fyziologického a molekulárně - biologického výzkumu rostlin.2. (4 hod. seminář): Základy elektronové mikroskopie.3. (2 dny - 2x8 hodin): terénní cvičení je zaměřeno na seznámení s metodami sběru bezobratlých živočichů a obratlovců. Odchyt pomocí planktonek, pastí, sond, sklepáváním, proséváním aj.Průzkum zoocenóz vybraných biotopů. Demonstrace a determinace charakteristických druhů.Základní kvantitativní a kvalitativní metody.

Literatura

Hruška M. Fyziologie živočichů a člověka, Gaudeamus, H.K. 1994. Šimek V. et al. Fyziologie živočichů a člověka, P.F., Masarykova Univerzita, Brno. 1996. Hajer, J. Stručný přehled zoologie obratlovců (skriptum). UJEP Ústí nad Labem, l993. Gaisler, J. Úvod do zoologie obratlovců (skriptum). MU Brno, l994. Gaisler, J. Zoologie obratlovců. Academia Praha. 1983. Gaisler J. Atlas savců České a Slovenské republiky. Academia. 2002. Duellman, W.E.; Trueb, L. Biology of amphibians. The Johns Hopkins University Press, Baltimore and London. 1994. Schreiber M. a kol. Funkční somatologie. 1998. TROJAN, S. a kol. Lékařská fyziologie. Grada, 2004. Veselovský Z. Obecná ornitologie. Academia Praha. 2001.

Garant

RNDr. Oldřich Benada, CSc.Mgr. Jan Malý, Ph.D.Mgr. Ivan Táborský