Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bio-mikroelektromechanické systémy (KBI / P321)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / P321 - Bio-mikroelektromechanické systémy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky mikro a nanotechnologií, bio-mikroelektromechanické systémy (BioMEMS).Bio-MEMS - materiály a metody výrobních procesů.Základní principy převodníků biologických a biochemických signálů.Biosenzory.Základní principy mikrofluidních systémů.Laboratoře na čipu, tzv. Lab-on-a-chip (LOC) a Micro total analysis systems (uTAS).BioMEMs v biologických a biomedicínských aplikacích.

Literatura

Saliterman, S. S. Fundamentals of BioMEMS and Medical Microdevices, John Wiley & Sons, 2010. Franssila, S. Introduction to Microfabrication, 2nd Edition, John Wiley & Sons, 2010. Tabeling, P. Introduction to microfluidics, Oxford University Press, 2005. Hubálek, J. Adámek, M. Mikrosenzory a mikroelektromechanické systémy Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií VUT Brno, elektronická skripta. Skládal, P. Biosenzory Masarykova univerzita PřF Brno, elektronická skripta. Francis E. H. Tay. Microfluidics and BioMEMS Applications, Springer.

Požadavky

V průběhu kurzu studenti vypracují seminární práci z vybrané problematiky zaměřené na BioMEMS. Na základě absolvované praktické části kurzu bude požadováno vypracování pracovních protokolů ve formě projektu.Kurz bude zakončen ústní zkouškou.