Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální legislativa (KBI / P525)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / P525 - Environmentální legislativa, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Účelem semináře je seznámit studenty s právními normami v oblasti ochrany životního prostředí obecně a v jeho jednotlivých složkách, s vývojem národního práva ŽP v souvislosti se vstupem do EU a s posupnými kroky při slaďování / přejímání legislativních norem evropské unie do národní legislativy ČR. Součástí jsou informace o přijetí a požadavcích mezinárodní normy ČSN EN ISO 14001: Systémy environmentálního managementu a jejího dopadu pro žadatele o akreditaci a dále o procesech posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) a právní odpovědnosti v oblasti ochrany ŽP.

Literatura

http://www.ekolist.cz/zakony/stmhttp://www.env.cz/AIS/web.nsf/pages/legislativaNorma ISO 14001. Damohorský a kol. Právo životního prostředí, C.H.Beck, Praha 2007. České právo životního prostředí. - Časopis, průběžné ročníky. nullnullnullwww.env.cznull

Požadavky

test - 80%

Garant

RNDr. Blanka Desortová, CSc.

Vyučující

RNDr. Blanka Desortová, CSc.