Předmět Toxikologie potravin (KCH / 0101)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / 0101 - Toxikologie potravin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Základní pojmy2. Toxikokinetika, toxikodynamika3. Toxický efekt endogenních látek4. Toxický efekt exogenních látek5. Mikrobiální toxiny6. Mykotoxiny7. Antinutrienty8. Anorganické kontaminanty - těžké kovy, dusičnany, dusitany aj.9. Organické kontaminanty - PCB, dioxiny, rezidua pesticidů, PAH, endokrinní disruptory aj.10. Radioaktivní záření11. Potravinová aditiva12. Legislativa - značení potravin, bezpečnost potravin.
Literatura
McGraw-Hill. Medical Publishing Division, New York, Chicago, San Francisco, Lisbon, London, Madrid, Mexico City, Milan, New Delhi, San Juan, Seoul, Singapore, Sydney, Toronto. Klaassen, C.D. et. al. Casaret and Doul´s Toxicology, The Basic Science of Poisons, 7th Ed. 2008. Hui, Y.H., Gorhan, J.R, Murrell K.D., Cliver, D.O. Foodborne disease Handbook - Diseases caused by hazardous substances. Marcel Dekker, Inc., New York, Basel, Hong Kong. 1994. Shibamoto, T., Bjeldanes, L.F. Introduction to Food toxicology, second edition, Academic Press, USA. 2009.
Garant
doc. RNDr. Vlastimil Dohnal, Ph.D. et Ph.D.
Vyučující
doc. RNDr. Vlastimil Dohnal, Ph.D. et Ph.D.