Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná chemie (KCH / E100)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / E100 - Obecná chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie chemie. Základní chemické zákony a veličiny.2. Moderní chemie v kontextu ostatních přírodních věd a její rozdělení.3. Stavba hmoty. Elementární částice a pole. Atomové jádro. Historické modely atomu.4. Kvantověmechanický model atomu.5. Chemická vazba. Struktura a reaktivita molekul.6. Mezimolekulární síly.7. Skupenství. Směsi, roztoky, koloidy.8. Stavové chování tekutin.9. Základy termodynamiky.10. Termochemie.11. Fázové rovnováhy.12. Chemické rovnováhy.13. Chemická kinetika.14. Teoretické základy moderních analytických metod.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní pojmy používané ve všech oborech chemie a bude schopen porozumět učebním textům a přednáškám z anorganické chemie, organické chemie, biochemie, fyzikální chemie a dalších odvětví. Student získá představu o současném stavu poznání struktury látek a bude rozumět příčinám a kvantitativním zákonitostem chemických dějů.

Literatura

Kask U., Rawn J. D. General chemistry, WCB Publ., Dubuque, IA 1993. Atkins P. W. Physical Chemistry, 6th ed., Oxford University Press, Oxford 2001.

Požadavky

Studenti musejí ovládat látku v rozsahu přednášky a být schopni řešit úlohy ze cvičení. Posluchač musí být schopen hovořit o probraných pojmech, popsat souvislosti mezi nimi a aplikovat získané dovednosti na nové problémy.

Garant

RNDr. Jan Jirsák, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan Jirsák, Ph.D.RNDr. Jan Jirsák, Ph.D.