Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Preparativní anorganická chemie (KCH / K303)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / K303 - Preparativní anorganická chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah 1. bloku:1. Reakce peroxidu vodíku s manganistanem draselným2. Oxidace uhlíku v tavenině dusičnanu sodného3. Reakce sodíku s chlórem4. Hoření hořčíku pod vodou5. Reakce uhličitanu vápenatého a jeho vznik6. Příprava hydroxidu barnatého7. Rozklad manganistanu draselnéhoTyto laboratorní práce vypracovávají všichni studenti.Obsah 2. blokuKaždý student v rámci tohoto bloku bude vypracovávat 4 laboratorní úlohy, které mu určí vyučující.Vyučující určí 4 témata z následujících možností:8. Redukční účinky kyseliny šťavelové9. Vznik amoniaku a jeho důkaz10. Vznik kyseliny dusičné11. Reakce dusitanů a jejich redoxní vlastnosti12. Příprava a vlastnosti kyseliny siřičité13. Příprava thiosíranu sodného14. Reakce mědi s koncentrovanou kyselinou sírovou15. Vlastnosti halogenidů16. Reakce chlorovodíku s vodou17. Rozpouštění jodu v různých rozpouštědlech18. Oxidace halogeny19. Příprava mohrovy soli20. Příprava sloučenin mědi21. Komplexy mědi ve vodných roztocích

Literatura

MUCK A., NGUYEN THI TH.H., KOLSKÁ. Laboratorní cvičení a úlohy z anorganické chemie. PŘF UJEP Ústí n L, 2007. Studijní opora Preparativní anorganická chemie I (on-line: http://chemistry.ujep.cz/1214-studijni-opory). J. Klikorka a spol. Obecná anorganická chemie, SNTL, Praha, skripta. 1978.

Garant

Ing. Ivana Kadlečková

Vyučující

Ing. Ivana Kadlečkovádoc. PaedDr. Markéta Pečivová, CSc.