Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočty v programu MAPLE (KCH / KN01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / KN01 - Výpočty v programu MAPLE, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Uživatelské prostředí programu MAPLE2. Jednoduché aritmetické výpočty3. Úprava algebraických výrazů4. Řešení algebraických rovnic5. Newtonova metoda - numerické řešení rovnic6. Řešení derivací funkcí7. Řešení integrálů funkcí - určitý i neurčitý8. Grafy 2D (a 3D)9. Lineární regrese10. Cykly11. Logické operace12. Konkrétní aplikace na problémy v chemii a fyzice.

Získané způsobilosti

Studenti budou umět:základní syntaxi počítačového algebraického systému Maple,využívat systém pro vědecko-technické výpočty a to jak pro numerické a algebraické řešení,řešit složitější fyzikálně-chemické problémy za použití obou výše zmíněných jazyků

Literatura

podrobný manuál. http://www.maplesoft.com/documentation_center/. Maple user manual. Gander W., Hrebicek J. Solving Problems in Scientific Computing Using Maple and MATLAB. Springer Verlag, Berlin, 1997.

Požadavky

Student by měl ovládat základní znalosti z oblasti vysokoškolské matematiky (analýza a lineární algebra). Dále by se měl student orientovat v základech termodynamiky (alespoň na úrovni předmětu Úvod do chemie).

Garant

Ing. Magda Škvorová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Magda Škvorová, Ph.D.