Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Eliminace polutantů z fluidních systémů (KCH / N021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / N021 - Eliminace polutantů z fluidních systémů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.týden: Van der Waalsovské interakceFiltrace I. - teoretické základy2.-3.týden: Filtrace II. - filtrační media (vláknité a nanovláknité materiály, membrány) - charakteristiky a výroba4.týden: Filtrace III. - podmínky volby vhodného media pro daný proces a druh polutantu5.-6.týden: Filtrace IV. - zahrnutí vlivu charakteristik uspořádání filtračního zařízení (filtrační vložky a tělesa vlastního filtru) na výsledný proces filtrace.7.-9.týden: Sorpční procesy I. - teoretické základy absorpce, adsorpce a chemisorpce10.-12.týden: Sorpční procesy II. - media a podmínky praktického uplatnění procesů v oblasti životního prostředí13.-14.týden: Přehled analytických metod využívajících separačních procesů

Literatura

Hutten I. M. Handbook of Nonwoven Filter Media. Elsevier 2007. Hobza P., Zahradník, R. Slabé mezimolekulové interakce v chemii a biologii I a II. Praha, Academia 1980.

Garant

Ing. Jaroslav Líbal, CSc.

Vyučující

Ing. Jaroslav Líbal, CSc.