Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza vod (KCH / N221)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / N221 - Analýza vod, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Základní metodika odběru vzorků v chemické a instrumentální analýze, typy vzorků, způsoby odběru vzorků a jejich využití v moderní analýze.? Příprava vzorku klasickými způsoby, úprava vod.? Moderní způsoby rozkladu a jejich role v chemické a instrumentální analýze, vysokotlaká mineralizace, mikrovlnný rozklad, tepelný rozklad - klasifikace, principy, instrumentace a typické aplikace.? Optimalizace experimentálních podmínek a parametrů, verifikace metody, certifikované referenční materiály.? Stopová analýza, speciační a rozlišovací analýza.? Zpracování dat - sběr, interpretace a vyhodnocení dat, zpracování a prezentace výsledků.

Literatura

Horáková a kol. Analytika vody, VŠCHT, Praha 2003. Praha, 2003. Pitter. Hydrochemie, VŠCHT Praha. 1999. Horáková M. a spol. Chemické a fyzikální metody analýzy vod. SNTL, Praha, 1989. Praha, 1989. Churáček, J. Analytická separace látek. 1. vyd. SPN, Praha, 1990. SOMMER, L. Analytická spektrometrie. 1. 1. vyd. SPN, Praha 1986. Churáček, J. Nové trendy v teorii a instrumentaci vybraných analytických metod. Vyd. 1. Academia, Praha 1993. SOMMER L a kol. Základy analytické chemie II. VUTium, Brno 2000.

Garant

doc. PhDr. Jaroslav Rejnek, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Jaroslav Rejnek, CSc.