Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hodnocení nebezpečných vlastností odpadů (KCH / N308)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / N308 - Hodnocení nebezpečných vlastností odpadů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. a 2. týden: Definice pojmů: vymezení pojmu nebezpečná vlastnost odpadu, seznámení s vlastnostmi odpadů, které způsobují jejich nebezpečnost, seznámení s rizikem, které nebezpečné odpady představují pro člověka a pro životní prostředí.3. až 11. týden Metody hodnocení: způsoby hodnocení jednotlivých nebezpečných vlastností odpadů včetně způsobů odběrů vzorků odpadů, fyzikálně chemické základy používaných metod, legislativní limity12. týden Související předpisy: katalog odpadů, kategorizace odpadů, povinnosti při nakládání s odpady, oprávněné osoby pro hodnocení odpadů aj.13. týden Ekonomické a jiné dopady.

Literatura

ČSN EN 14899. Charakterizace odpadů - Vzorkování odpadů - Zásady přípravy programu vzorkování a jeho použití, 2006.Vyhláška č. 376/2001 Sb., o hodnocení nebezpečných vlastností odpadů, v platném znění. Paleček, J., Linhart, I., Horák, J. Toxikologie a bezpečnost práce v chemii, VŚCHT Praha 1996. Praha, 1996. DAWSON G.W., MERCER B.W. Hazardous waste management. J. Wiley, New York 1986. Pitchel J. Waste management practices. Taylor&Francis, Boca Raton 2005.

Garant

prof. Ing. Pavel Janoš, CSc.

Vyučující

Ing. Václav Dušekprof. Ing. Pavel Janoš, CSc.