Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Preparativní anorganická chemie (KCH / P304)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / P304 - Preparativní anorganická chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus kurzu:VODA, KYSLÍK, PEROXID VODÍKU, ALKALICKÉ KOVY1. REAKCE PEROXIDU VODÍKU S MANGANISTANEM DRASELNÝM2. OXIDACE UHLÍKU V TAVENINĚ DUSIČNANU SODNÉHO3. REAKCE SODÍKU S CHLÓREMKOVY ALKALICKÝCH ZEMIN,4. HOŘENÍ HOŘČÍKU POD VODOU5. REAKCE UHLIČITANU VÁPENATÉHO A JEHO VZNIK6. PŘÍPRAVA HYDROXIDU BARNATÉHOSLOUČENINY PRVKŮ p17. PŘÍPRAVA HYDROXIDU A OXIDU HLINITÉHO Z KAMENCE8. PŘÍPRAVA LEHKOTAVITELNÉHO BORO - OLOVNATO - KŘEMIČITÉHO SKLAPRVKY SKUPINY UHLÍKU (p2) A JEJICH SLOUČENINY9. REAKCE ACETYLIDU VÁPENATÉHO A JEHO STANOVENÍ10. HYDROLÝZA SKLA11. PŘÍPRAVA DUSIČNANU OLOVNATÉHO12. REDUKČNÍ ÚČINKY KYSELINY ŠŤAVELOVÉPRVKY SKUPINY DUSÍKU (p3) A JEJICH SLOUČENINY13. VZNIK AMONIAKU A JEHO DŮKAZ14. VZNIK KYSELINY DUSIČNÉ15. REAKCE DUSITANŮ A JEJICH REDOXNÍ VLASTNOSTISÍRA A JEJÍ SLOUČENINY (PRVKY p4)16. PŘÍPRAVA KYSELINY SIŘIČITÉ17. VLASTNOSTI KYSELINY SIŘIČITÉ18. PŘÍPRAVA THIOSÍRANU SODNÉHO19. REAKCE MĚDI S KONCENTROVANOU KYSELINOU SÍROVOUHALOVÉ PRVKY A JEJICH SLOUČENINY (PRVKY p5)20. VLASTNOSTI HALOGENIDŮ21. REAKCE CHLOROVODÍKU S VODOU22. ROZPOUŠTĚNÍ JODU V RŮZNÝCH ROZPOUŠTĚDLECH23. OXIDACE HALOGENYCHEMIE PRVKŮ BLOKU d A JEJICH SLOUČENIN24. PŘÍPRAVA MOHROVY SOLI25. ROZKLAD MANGANISTANU DRASELNÉHO26. PŘÍPRAVA SLOUČENIN MĚDI27. VZNIK KOMPLEXNÍCH SLOUČENIN KOBALTU A NIKLU28. KOMPLEXY MĚDI VE VODNÝCH ROZTOCÍCH

Literatura

Vohlídal J. a kol. Chemické a analytické tabulky. GRADA, Praha, 1999. Muck A., Nguyen Thi Th.H., Kolská Z. Laboratorní cvičení a úlohy z anorganické chemie. PŘF UJEP Ústí n L., 2007. Klikorka J. a kol. Obecná a anorganická chemie. SNTL / Alfa Praha, 1985. Kolský V., Kolská Z. Složení roztoků a stechiometrické výpočty. UJEP Ústí n.L., 2001.

Garant

Ing. Ivana Kadlečková

Vyučující

Ing. Alena FišerováIng. Magda Škvorová, Ph.D.