Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odpadové hospodářství I (KCH / P313)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / P313 - Odpadové hospodářství I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus předmětu:Řízení odpadového hospodářství je základním předpokladem výuky. Jedná se o kompletní pojetí problematiky odpadů a výuka je členěna do 3 částí a 10 kapitol:1. Úvod do problematiky a legislativa odpadového hospodářství a návazných oborů. Oživení pojmů a názvosloví. Vznik odpadů, kategorizace a koncepce nakládání s odpady.2. Nakládání s odpady, komunálními odpady, průmyslové odpady a odpady ze zdravotnických zařízení. Recyklace odpadů a jejich využití. Kompostování.3. Odstranění odpadů. Spalování, spalovací zařízení, čištění spalin. Skládkování, výstavba skládek, zabezpečení, rekultivace.Hlubinné ukládání.Sanace starých zátěží.Radioaktivní odpad.

Literatura

Hlavínek P., Novotný D. Intenzifikace čistíren odpadních vod. NOEL, 2000. Kreníková V. Odpadové hospodářství. FŽP UJEP ÚL, 1999. Altman V. Odpadové hospodářství. VŠB-Techn.Univerzita Ostrava, 1996. Kudelová K., Jodlovská J., Šarapatka B. Odpady. Univerzita Palackého v Olomouci, 1999. Kuraš M. a kol. Odpady, jejich využití a zneškodňování. ČEU pro VŠCHT Praha, 1994. Nekvasil F. Příručka pro nakládání s odpady. Kutná Hora., 1996. Štamberk K. Technologie jaderných paliv II. ČVUT Praha, 1998. Dřevíkovský. Vybrané problémy odpadů a jejich recyklací v zemích, evropském společenství a v ČSFR, VÚ pro vědecký rozvoj Praha. VÚTR, Praha, 1991.

Garant

Ing. Miroslav Hlávka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miroslav Hlávka, Ph.D.Ing. Věra Kreníková