Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní cvičení z chemie I (KCH / P316)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / P316 - Laboratorní cvičení z chemie I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus kurzu:1. VODA, KYSLÍK, PEROXID VODÍKU, ALKALICKÉ KOVY2. REAKCE PEROXIDU VODÍKU S MANGANISTANEM DRASELNÝM3. OXIDACE UHLÍKU V TAVENINĚ DUSIČNANU SODNÉHO4. REAKCE SODÍKU S CHLÓREM5. KOVY ALKALICKÝCH ZEMIN,6. HOŘENÍ HOŘČÍKU POD VODOU7. REAKCE UHLIČITANU VÁPENATÉHO A JEHO VZNIK8. PŘÍPRAVA HYDROXIDU BARNATÉHO9. SLOUČENINY PRVKŮ p110. PŘÍPRAVA HYDROXIDU A OXIDU HLINITÉHO Z KAMENCE11. PŘÍPRAVA LEHKOTAVITELNÉHO BORO - OLOVNATO - KŘEMIČITÉHO SKLA12. PRVKY SKUPINY UHLÍKU (p2) A JEJICH SLOUČENINY13. REAKCE ACETYLIDU VÁPENATÉHO A JEHO STANOVENÍ14. HYDROLÝZA SKLA15. PŘÍPRAVA DUSIČNANU OLOVNATÉHO16. REDUKČNÍ ÚČINKY KYSELINY ŠŤAVELOVÉ17. PRVKY SKUPINY DUSÍKU (p3) A JEJICH SLOUČENINY18. VZNIK AMONIAKU A JEHO DŮKAZ19. VZNIK KYSELINY DUSIČNÉ20. REAKCE DUSITANŮ A JEJICH REDOXNÍ VLASTNOSTI21. SÍRA A JEJÍ SLOUČENINY (PRVKY p4)22. PŘÍPRAVA KYSELINY SIŘIČITÉ23. VLASTNOSTI KYSELINY SIŘIČITÉ24. PŘÍPRAVA THIOSÍRANU SODNÉHO25. REAKCE MĚDI S KONCENTROVANOU KYSELINOU SÍROVOU26. HALOVÉ PRVKY A JEJICH SLOUČENINY (PRVKY p5)27. VLASTNOSTI HALOGENIDŮ28. REAKCE CHLOROVODÍKU S VODOU29. ROZPOUŠTĚNÍ JODU V RŮZNÝCH ROZPOUŠTĚDLECH30. OXIDACE HALOGENY31. CHEMIE PRVKŮ BLOKU d A JEJICH SLOUČENIN32. PŘÍPRAVA MOHROVY SOLI33. ROZKLAD MANGANISTANU DRASELNÉHO34. PŘÍPRAVA SLOUČENIN MĚDI35. VZNIK KOMPLEXNÍCH SLOUČENIN KOBALTU A NIKLU36. KOMPLEXY MĚDI VE VODNÝCH ROZTOCÍCH

Literatura

VOHLÍDAL J. A KOL. Chemické a analytické tabulky. GRADA, Praha, 1999. MUCK A., NGUYEN THI TH.H., KOLSKÁ Z. Laboratorní cvičení a úlohy z anorganické chemie. PŘF UJEP Ústí n L., 2007. KLIKORKA J. A KOL. Obecná a anorganická chemie. SNTL / Alfa Praha, 1985. KOLSKÝ V., KOLSKÁ Z. Složení roztoků a stechiometrické výpočty. UJEP Ústí n.L., 2001.

Garant

doc. RNDr. Alexander Muck, CSc.

Vyučující

Ing. Alena Fišerová