Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Seminář z fyzikální chemie A (KCH / P405)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / P405 - PVK - Seminář z fyzikální chemie A, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus předmětu:1.- 3. týden: Fázové rovnováhy jednosložkové soustavy. Další vztahy pro závislost tlaku nasycených par na teplotě (víceparametrové tenzní rovnice). Výparné teplo kapalin, jehi určení a použití.4.- 6. týden: Fázové rovnováhy vícesložkových soustavách. Dvousložkové, třísložkové soustavy. Diagramy vícesložkových soustav.7.- 8. týden: Optické, elektrické a magnetické vlastnosti látek. Elektromagnetické záření, absorpce a emise záření, difrakce záření, atomová a molekulová spektra, zabarvení sloučenin, dipólový moment, látky diamagnetické, paramagnetické a feromagnetické.9.- 11. týden: Chemická rovnováha:látkové bilance, reakční Gibbsova energie, výpočet rovnovážné konstanty z experimentálních a tabelovaných dat. Le Chatelierův princip.12.- 14. týden: Chemická kinetika:katalýza - homogenní, heterogenní. Arrheniova rovnice, srážková teorie, teorie aktivovaného komplexu.

Literatura

Hála E., Reiser A. Fysikální chemie I a II. NČSAV Praha, 1960. Söhnel O. Fyzikální chemie I. PF UJEP Ústí nad Labem, 2002. Novák J. Fyzikální chemie I. FCHI VŠCHT Praha., 1999. Boublík T. Fyzikální chemie I a Seminář z fyzikální chemie I, část I. PřF UJEP, 2007. Kolská Z. Fyzikální chemie I a Seminář z fyzikální chemie I, část II. Vypracované studijní opory, 2007. Boublí T. Chemická termodynamika. Praha, 2006. Brdička R., Dvořák J. Základy fysikální chemie. Academia, Praha, 1977.

Garant

RNDr. Jan Jirsák, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan Jirsák, Ph.D.