Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Instrumentální analýza (KCH / P422)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / P422 - Instrumentální analýza, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Je připraveno 22 úloh:Stanovení koncentrace kyseliny ve vzorku potenciometrickou titracíStanovení chloridů v pitné vodě iontově selektivní elektrodouStanovení koncentrace kyseliny ve vzorku konduktometrickou titracíElektrogravimetrické stanovení mědiStanovení FeII biampérometrickou titracíRefraktometrické stanovení KClPolarimetrická analýza sacharidůVizuální emisní spektrální analýza mosaziSpektrofotometrické studium komplexu Fe(II) s 1,10- fenanthrolinemStanovení stopových množství kadmia diferenčně pulzní anodickou rozpouštěcí voltametrií (metodastandardních přídavků)Stanovení stopových množství kadmia diferenčně pulzní anodickou rozpouštěcí voltametrií (metodakalibrační přímky)Plynová chromatografie halogenderivátů uhlovodíkůStanovení dusičnanových a síranových aniontů v pitné a povrchové vodě kapilární izotachoforézouMineralizace rostlinného materiálu na suché cestě v přístroji APIONStanovení zinku v biologickém materiálu metodou atomové absorpční spektrometrieStanovení rtuti ve vodách galvanostatickou rozpouštěcí chronopotenciometriíStanovení některých organických těkavých látek ve vodách metodou plynové chromatografie s využitímmikroextrakce na tuhé fázi (SPME)Separace, kvalitativní a kvantitativní analýza aromatických kyselin metodou vysokoúčinné kapalinovéchromatografie (HPLC)Stanovení obsahu železa metodou plamenové atomové absorpční spektrometrieStanovení zinku, olova, kadmia a mědi v mineralizátu rostlinného vzorku galvanostatickou rozpouštěcíchronopotenciometriíStanovení zinku, olova, kadmia a mědi ve vodě galvanostatickou rozpouštěcí chronopotenciometriíKontrola čistoty organické sloučeniny infračervenou spektroskopiíKontrola identity organických polymerů infračervenou spektroskopií

Literatura

Rejnek, J.; Kolský, V.; Sobotka J,; Loučka T. Cvičení z instrumentální analýzy. Skripta PF UJEP, Ústí n. L., 1994. VOHLÍDAL J., JULÁK A., ŠTULÍK K. Chemické a analytické tabulky. Grada, Praha 1999. ČŮTA K. Instrumentální analýza. SNTL, Praha 1986. Rejnek J. Laboratoře z instrumentálních metod. Vypracované studijní opory. PřF UJEP.2007. Rejnek J. Materiály k jednotlivým úlohám v digitální formě. Vláčil, F. a kol. Příklady z chemické a instrumentální analýzy. SNTL, Praha, 1983.

Garant

doc. PhDr. Jaroslav Rejnek, CSc.