Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Toxikologie (KCH / P427)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / P427 - Toxikologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Interakce toxických látek s biomakromolekulami, vysvětlení mechanismu účinku toxické látky na molekulární úrovni, interakce látek s enzymy a receptory, ovlivnění biochemických procesů chemickou látkouDermatotoxicita - toxický efekt na kůžiHepatotoxicita - toxický efekt na játraNefrotoxicita - toxický efekt na ledvinyHematotoxicita - toxický efekt na krev a přenos kyslíkuImunotoxicita - toxický efekt na buňky imunitního systémuNeurotoxicita - toxický efekt na nervovou soustavuPulmotoxicita - toxický efekt na plíceToxikologie významných běžně užívaných léčiv a potravních doplňkůToxikologie omamných a psychotropních látekExperimentální toxikologie - způsoby hodnocení toxicity

Literatura

LULLMANN H., MOHR K., WEHLING M. Farmakologie a toxikologie. Grada. Vyd. 1. Praha, 2002. HODGSON E. A. Textbook of Modern Toxicology. John Wiley & Sons (3rd ed.), 2004. Paleček J., Linhart I., Horák J. Toxikologie a bezpečnost práce. VŠCHT Praha, 1999. HORÁK J., LINHART I., KLUSOŇ P. Úvod do toxikologie a ekologie pro chemiky. VŠCHT Praha, 2004. PATOČKA, J. Vojenská toxikologie, Grada Publishing a.s. Praha, 2004.

Garant

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal, Ph.D. et Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal, Ph.D. et Ph.D.