Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslová chemie (KCH / P502)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / P502 - Průmyslová chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Principy základních chemických procesů. Základní suroviny chemického průmyslu2. Význam chemického průmyslu pro život, základní struktura chemického průmyslu ČR3. Ropa jako základ chemického průmyslu, výroba motorových paliv4. Základní petrochemické výroby - výroba hlavních olefinů.5. Technologie pro výrobu základních aromátů a jejich průmyslově důležitých derivátů6. Návazná petrochemie a procesy organické syntézy důležité z hlediska ČR7. Vodík, syntézní plyny a jejich použití8. Amoniak a methanol a jejich výrobní řetězce9. Biotechnologie, hlavní produkty, biopaliva 1. a 2. generace10. Základní anorganické výroby - anorganické kyseliny, kovy, silikáty, hnojiva, výbušniny11. Voda a technologie její úpravy v chemickém průmyslu. Technické plyny, čištění a vypírky plynů12. Sorpční/desorpční procesy v ochraně ŽP13. Spalovací a zplyňovací procesy vč. emisí a jejich minimalizace14. Pyrolýza odpadů - techniky, produkty, využití

Literatura

LEDERER J. Makromolekulární chemie. Vypracované studijní opory. PřF UJEP, 2012. Weissermel K., Arpe H. J. Průmyslová organická chemie. SNTL, Praha, 1984. Hovorka F. Technologie chemických látek. VŠCHT, 2005. LHOTKA M. a kol. Úvod do anorganické technologie, skripta VŠCHT, Praha 2012.

Garant

doc. Ing. Jaromír Lederer, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jaromír Lederer, CSc.doc. Ing. Jaromír Lederer, CSc.